wokan, tym sposobem dajesz tylko do myślenia potencjalnemu bandycie. Jest czy nie ma :?: Może to być traktowane jako jakiegoś typu utrudnienie i niepewność. Warto włamywać się czy nie :?: Trudno określić jak to odczytają te nieroby :roll:
Jak zabiezpieczyć Columbusa przed kradzieżą
Zwiń
X
-
Zasłonięte to myśli co jest pod tą pancerną blachą - pusto, RNS510, czy jakiś chińczyk. Gdy osłony nie ma to widzi co jest :szeroki_usmiech
Najgorsze, że jak jednak zaryzykuje i wejdzie na toto-lotka to wyrwie na silę i narobi szkód na całkę :evil:Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zasłonięte to myśli co jest pod tą pancerną blachą - pusto, RNS510, czy jakiś chińczyk. Gdy osłony nie ma to widzi co jest :szeroki_usmiech
Najgorsze, że jak jednak zaryzykuje i wejdzie na toto-lotka to wyrwie na silę i narobi szkód na całkę :evil:
Pytanie ile tak osłona kosztuje.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Owszem, tylko rozmawiamy tu o utrudnieniu, że jak zobaczy to zrezygnuje, bo raz - nie wie jak to jest zamocowane, dwa - nie ma czasu.
Ale sprawa i tak czysto teoretyczna bo do Octavii nie pasuje....Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Kiedyś tam miałem dwa razy włamanie po radio do Laguny. Mimo, że nie fabryczne to za każdym razem cała deska do wymiany tak rozpruli. Koszt naprawy z AC ponad 8 kawałków w obu przypadkach. Po drugim razie dowiedziałem się, że to sąsiad który przewodził szajką skurwieli włamywaczy.
Nic nie można zrobić w naszym systemie prawnym oprócz odstrzelenia gnoja w momencie kradzieży.Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
Ciekawe rozwiązanie z tą osloną, logicznie złodziej powinien odpuścić i poszukać sobie sprzętu bez oslony, ...ale jak szybko nie znjadzie to może wrócić, bo wyobraźnia nie da mu spac , jaki to super sprzęt musi być pod
Widzę problem tymczasowo rozwiązany, nie pasuje do Octavi , jak już zrobią odpowiednią wersje , to złodzieje rozpracują otwieranie bezboleśnie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Ja osobiście nie mam założonej ale patrząc na nagrania
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
to nie wydaje mi się aby to była taka wielka przeszkoda dra złodzieja.
A znów oklejać 5 szt.? Jaki to koszt to już nie wiem.
Pozdrawiam.
[ Dodano: Pią 03 Kwi, 15 16:46 ]
Znalazłem taką folię tylko, że na okno domowe. Czy nadałaby się na szyby samochodowe?
Trzeba by ich spytać.
TOP ***** - Zamów gotowe folie samoprzylepne docięte na wymiar i zamontuj sam - Teraz jeszcze łatwiej! ✔ Folie okienne ✔ Folie przeciwsłoneczne ☼ ✔ Folie matowe
Cena za 30mX1,5m to prawie 4000zł.
Wiadomo, ze na auto zeszłoby o wiele mniej
Pozdrawiam.Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
Komentarz
-
-
Co prawda to prawda. Ale straż może dojechać po kilkunastu minutach. Na drodze w czasie wypadku, jak określiłeś wyżej, liczą się sekundy i raczej trzeba liczyć na pomoc przygodnych ludzi-innych użytkowników drogi. A raczej nawet 1% tych osób nie wozi w bagażniku toporka strażackiego.
Przyznaję Ci w 100% rację.
Trzeba znaleźć inny sposób :P
Pozdrawiam.Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
Komentarz
-
-
wokan, stałem przed podobnym dylematem rok temu po kradzieży Columbusa.
Rozważałem:
:arrow: oklejenie szyb folią antywłamaniową - dobry patent, ale jak pisał rrobert w razie "W" jesteś w czarnej d..pie, a że często jeżdzę z kimś na prawym to nie chciałbym mieć kogoś na sumieniu z powodu radia.
:arrow: montaż radia na nietypowe śruby - może i radio pozostanie na miejscu, ale szkody mogą być zdecydowanie większe
:arrow: montażu alarmu z powiadomieniem sms - mieszkam na 3 piętrze i zanim bym się ubrał i dobiegł do samochodu to radia i złodzieja by już dawno nie było
:arrow: "ubezpieczenie" samochodu w agencji ochrony mienia - czas przyjazdu na miejsce jest dłuższy niż moje przybiegnięcie z 3 piętra
:arrow: montaż rejestratorów - poza nagraniem kradzieży nic to nie daje :roll:
:arrow: wynajem miejsca postojowego na parkingu strzeżonym - połowiczny święty spokój, bo i na takim zdarzają się kradzieże
:arrow: wynajem/kupno garażu - święty spokój
:arrow: rezygnację z columbusa - święty spokój
Ja wybrałem dwie ostatnie opcje.Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
Komentarz